PELANCONGKU

Friday, 28 September 2012

TEMAN TAPI MESRA :)

ASSALAMUALAIKUM .... :D

dah lama kan aku tak update blog . yelah kan , kalau dulu duduk rumah setiap hari on computer . sekarang dah duduk asrama . memang jarang lah kan nak on computer 2 . duduk asrama best tau . dekat situlah baru aku tahu betapa bernilainya seorang kawan . even seburuk mana pun kawan 2 , dia tetap kawan kita . first month masuk memang rasa macam nak balik . second month dah tak dah sebab dah ramai kenalan . nak tahu satu story tak ? ceritanya bermula begini ....................................................

masa 2 olahraga sekolah . adalah sorang mamat ni kononya nak berkawan dengan aku . aku ni sebenarnya pemalu orangnya . haha . tp, mula2 je malu lama2 dah tak . dah lah dia ajr aku rugby . ingat kan dia senior ke . rupa rupanya batch sendiri . aku pun berkawan lah dengan dia . masa tengah kawan dengan dia . adalah anasir2 yang tak suka . masa tu aku fikir . korang tak suka aku kawan dengan dia .? okay aku tak kawan . 2 minggu aku tak tegur dia . dah lah masa 2 minggu tu time birthday aku . tp, dia wish birthday aku . start dia wish tu lah kitaorg kawan balik . orang kata dia dah berpunya . so, aku malas lah nak rapat sangat . nanti orang fikir aku ni perosak RUMAH TANGGA orang pulak .

ingatkan taknak rapat sangat . tp, taktahu entah kenapa tiba2 boleh TERapat pulak . dia suka buat benda2 yg annnoying sampaikan aku menyampah gila dgn dia . kadang2 dia suka buat aku tertawa sebab dia kata dia suka bila time aku senyum . COMEL kan ? haha masa sem1 kitaorang selalu study sama2 , prep sama2 sampaikan ranking aku dengan dia pun sebelah2 . time 2 aku dah terfikir . hari anugerah nanti mesti dia sebelah aku . 

tp hasrat aku nak duduk sebelah dia masa hari anugerah tak tercapai . nak tahu sebab apa ?! meh sini aku cerita ..................kalau korang nak tahulah dia 2 calon BWP . tp, disebabkan dia ada buat kes . dia tak dapat jd BWP nd disebabkan kes 2 jugak , dia kena gantung 2 minggu . masa tu aku sedih gila . then, beli dia dah balik dari kena gantung , aku pulak kene pergi ranjer putri .memang tak dpat lah kittaorg jumpa . masa dekat renjer tu HQ ada  buat persidangan . keputusannya dia ckp dekat aku yg dia dapat stay . time 2 aku happy gila . tp, bila aku balik renjer 2 . ada org cakap yg dia kene pindah . aku tak percaya cakap orang sebab aku percaya dia . 

tp lama2 aku macam ragu2 . aku try lah tanya dia lagi . ''PINDAH KE ? dia cakap TAK'' . aku pun tanya buat kali kedua . dia cakap tak jugak .aku pun dah give up . suka hati dia lah nak bagitahu ke tak . finally, dia cakap dia pindah . BAPAK ARGHH ! time 2 aku sentap gila . aku tanya "sanggup kan kau buat aku macam ni , aku dah percaya kau" dia cakap aku buat semua ni supaya kau tak sedih . kan aku dah janji yg aku nak happykan kau . time 2 air mata aku tiba2 meleleh . dia kena pindah transkrian . dekat p.pinang . jauh 2 . entah bila lah kita dapat jumpa lg kan .

kau kena janji yang kau tak kan tinggalkan aku tau .aku rindu nak berbual2 dengan kau mcm dulu . RINDU SANGAT . tp impian 2 hanya khayalan . 3 hari aku sedih masa kau pergi . tp, lama2 dah okay . kau cakap dengan aku yang kau suka nd sayang aku ea ? wah terharunya ;') . aku pun sayang kau . aku takut bila hilang kau nanti . kau kena janji yg kau akan sllu ingat dekat aku tau .

                                                                                                             miss and love u always
                                                                                                                      _aida_

No comments:

Post a Comment

like my post ? click it ^^